CLOUDSUITE

WORKSPACE

Bespaar tijd met de simpelste adaptive workspace!

Alles voor jouw rol, apparaat en locatie in één centrale werkplek Het vereenvoudigen van toegang tot informatie en applicaties op ieder device, dát is Cloudsuite. Maak in een paar klikken e-mail, documenten, nieuws en alle bedrijfsprocessen, zoals activiteiten, automatisch aangepast op basis van mensen hun rol, apparaat en locatie. Eén digitale werkplek als startpunt!

COMPLETE DIGITALE WERKPLEK

Alles wat je nodig hebt om veilig en productief (samen) te werken. Vanaf iedere locatie.

Eén enkele inlogIntranet widgets
Role-based toegangHybride werkplek
Versimpel documentenWerk op ieder device

ONLINE WERKPLEK

Standaard krijgt u vanuit onze cloud een “online werkplek” aangeboden. Deze online werkplek is gebaseerd op het “desktop-in-desktop” principe. Door in te loggen via het internet op een speciaal voor u gemaakte veilige portaal, krijgt de gebruiker een desktop aangeboden zoals hij of zij dat ook gewend is van het werken met een lokale werkplek. De gebruiker ziet dus eigenlijk geen verschil waardoor uitgebreide gebruikerstrainingen na migratie ook niet noodzakelijk zijn.

CLOUDSUITE OFFICE365

Als extra plug-in op de standaard online werkplek met een traditioneel bureaublad, heeft SPIE de CloudSuite ontwikkeld. Met deze gebruikersvriendelijke schil voor Microsoft Office365, gecombineerd met centrale bedrijfsapplicaties, biedt dit uw systeemgebruikers veel gebruikersgemak!

Enkele voorbeelden:

  • Al uw data staat in SharePoint in plaats van op een klassieke fileserver.
  • Integratie van uw fileserver in SharePoint blijft mogelijk.
  • De trage en complexe standaard Microsoft interface van Sharepoint is vervangen door een snelle en gebruikersvriendelijke interface.
  • Het Single Sign On kunnen opstarten van centrale bedrijfsapplicaties (dus zonder opnieuw in te loggen, mits de applicatie dit ondersteund).
  • Indien u gebruik maakt van fat clients (pc’s en laptops) blijft Office en alle webapplicaties lokaal werken, dus de gebruiker ervaart maximale performance.
  • Hardware en Operating System onafhankelijk, dus op iedere device (pc, laptop, smartpone, tablet) dezelfde look-and-feel.

De CloudSuite vergt wel een andere manier van werken, met name op het gebied van data management. Wanneer u kiest voor deze optie, is het raadzaam hiervoor een speciaal project op te starten waarbij gebruikerstraining een belangrijk aspect is.

RANSOMWARE PROTECTION

Ransomware, ook wel gijzelsoftware genoemd, is momenteel de grootste IT bedreiging voor met name MKB bedrijven. Zie ook bovenstaand fragment uit het 8-uur journaal van 28 oktober 2019. Hackers krijgen op een zeer geavanceerde sluwe manier toegang tot uw netwerk en versleutelen al uw bestanden. Pas na betaling van losgeld, vaak grote bedragen in bitcoins, worden de bestanden weer vrijgegeven. Met alleen een anti-virus pakket kunt u dit niet voorkomen aangezien het vaak om gedrag van uw medewerkers gaat. De SPIE SecurityPortal biedt u WEL deze bescherming door gebruik te maken van het SentinelOne Endpoint Protection Platform. Dit platform is een zelflerende oplossing, het analyseert het gedrag van werkstations waardoor ook de nieuwste en onbekende malware wordt ontdekt.Brochure

MULTI FACTOR AUTHENTICATIE

Als u alleen inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord voor met name uw telewerkers niet veilig genoeg vindt, biedt SPIE u de mogelijkheid voor Multi factor authenticatie. Hiervoor gebruiken we zeer gebruikersvriendelijke software. Nadat u uw gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd, verschijnt er op uw smartphone een popup berichtje. Als u op dit berichtje klikt en vervolgens klikt op “Accept” is uw Multi factor authenticatie afgerond en logt u in op uw bedrijfsomgeving!

DATACENTER DIENSTEN

Het plaatsen van de ICT-omgeving in een datacenter levert, naast schaalbaarheid, ook een hogere uptime en een betere beveiliging op. Voorwaarde hierbij is natuurlijk wel dat het datacenter van een hoogwaardig niveau moet zijn. Helaas bieden diverse ICT bedrijven datacenter oplossing of clouddiensten aan waarbij de ICT-omgeving in bedenkelijke datacenters worden ondergebracht waarmee het grootste voordeel van de cloud wegvalt.

TIER

Datacenters hanteren een Amerikaans classificatiesysteem waarmee de kwaliteit van een datacenter kan worden aangegeven: TIER-1 t/m TIER-4 waarbij TIER-4 de hoogst haalbare uptime garandeert. In Nederland is een TIER-4 (nog) niet realiseerbaar aangezien hierbij vereist wordt dat er meerdere energiedistributeurs de energie aan het datacenter moeten leveren. Nederland heeft maar één distributeur, namelijk TENNET. Wel heeft KPN inmiddels in Eindhoven een eerste TIER-4 datacenter weten te realiseren, bedoelt voor zeer specifieke toepassingen.

SPIE maakt voor haar datacenter en clouddiensten gebruik van het TCN data hotel in Groningen. Het betreft hier één van de meest moderne datacenters van Nederland met een TIER-3+ classificatie. Sinds de bouw in 2001 levert dit datacenter een uptime van 99,9999% Om echt alle risico’s van uitval uit te kunnen sluiten, heeft SPIE nog een 2e datacenter ingericht. Dit datacenter van KPN, ook bekend onder de naam ODC Noord, staat op het industrieterrein Westpoort in Hoogkerk en maakt deel uit van het rijksprogramma “Compacte Rijksdienst”. Dat betekent dat dit datacenter zowel voor KPN als voor de Nederlandse overheid een belangrijk knooppunt vormt in Nederland en is daarom ook geclassificeerd als TIER-3+. Aangezien het datacenter in 2016 volledig nieuw is gebouwd, maakt het gebruik van de meest moderne en duurzame technologieën.

Door SPIE wordt dit datacenter voornamelijk ingezet als twinning locatie waardoor we twindatacenter concepten kunnen realiseren voor onze klanten. Voor dit doel heeft SPIE tussen KPN Westpoort en TCN Data Hotel Groningen twee gescheiden darkfiber trajecten gerealiseerd waarover verschillende paden van bijvoorbeeld 10Gbit/s kunnen worden opgebouwd. Afhankelijk van de afgenomen diensten kan er iedere nacht middels een glasvezelverbinding een exacte kopie worden gemaakt van het datacenter naar het schaduw datacenter zodat bij een ernstige calamiteit in het TCN datacenter (bomexplosie o.i.d.) uw dataverlies maximaal 24 uur kan zijn (disaster recovery). Desgewenst is het mogelijk een volledig zogenaamd fouttolerant systeem te leveren waarmee het mogelijk is zonder dataverlies binnen enkele ogenblikken over te schakelen naar het schaduw datacenter zodat uw applicaties gewoon continu beschikbaar blijven.