Data Beveiliging

Uw data is uw belangrijkste bezit! Daarom maken we graag een data security plan voor u om uw data maximaal te beschermen. Hierbij hanteren we o.a. de volgende technieken:

RANSOMWARE PROTECTIE

Ransomware, ook wel gijzelsoftware genoemd, is momenteel de grootste IT bedreiging voor met name MKB bedrijven. Hackers krijgen op een zeer geavanceerde sluwe manier toegang tot uw netwerk en versleutelen al uw bestanden. Pas na betaling van losgeld, vaak grote bedragen in bitcoins, worden de bestanden weer vrijgegeven. Met alleen een anti-virus pakket kunt u dit niet voorkomen aangezien het vaak om gedrag van uw medewerkers gaat. De SPIE SecurityPortal biedt u WEL deze bescherming door gebruik te maken van het SentinelOne Endpoint Protection Platform. Dit platform is een zelflerende oplossing, het analyseert het gedrag van werkstations waardoor ook de nieuwste en onbekende malware wordt ontdekt.

MOBILE DEVICE MANAGEMENT

Met Mobile Device Management beheer je zakelijke mobiele apparaten op een efficiënte manier vanuit een centrale digitale omgeving. Tegenwoordig gebruiken werknemers hun privé toestellen steeds vaker voor zakelijke doeleinden en vice versa. Binnen een bedrijf of organisatie gelden echter andere privacy- en veiligheidsnormen dan tijdens privégebruik. Met een goed MDM-beleid blijven de mobiele apparaten en applicaties up-to-date en verklein je de kans dat zakelijke bestanden op straat komen te liggen. Via Mobile Device Management installeer, beheer en configureer je alle toestellen of toestellen van bepaalde gebruikersgroepen tegelijk. Hiermee zorg je dat apparaten aan de veiligheidseisen van je organisatie voldoen en naar behoren blijven functioneren. De voordelen zijn kort samengevat:

  • Installeer meerdere toestellen in één keer.
  • Rol tegelijk updates of upgrades van apps uit.
  • Stel gebruiksrechten in voor apparaten en apps.
  • Houd privé en zakelijke gegevens gescheiden.
  • Vergrendel of wis een apparaat van afstand bij diefstal.
  • Bied technische hulp op afstand.